Raahen Vesan toiminnassa koronapassi vaatimus

13.12.2021

Raahen Vesan kirjallinen suunnitelma valittavista turvallisuustoimista

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt tartuntalain pykälään 58 d perustuvia päätöksiä koko Pohjois-Pohjanmaata koskien. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei rajoiteta, mikäli liikuntapaikan hallinnoija tai tapahtumasta vastaava urheiluseura noudattavat turvallistamistoimia.

Ohjeet harjoitusryhmille 7.-31.12. väliselle ajalle:

Lasten ja nuorten harrastukset jatkuvat rajoituksetta, mutta niitä koskee Pohjoisen-Suomen Aluehallintoviraston määräämä vaatimus tehdä turvallistamistoimia epidemian hillitsemiseksi. Pääperiaatteet ovat edelleen voimassa, että vain täysin terveenä harkkoihin ja peleihin, huolehditaan korostetusti käsihygieniasta ja pidetään turvavälejä mahdollisuuksien mukaan.

Vaatimus AVI:lta: yli 16 vuotiaalta liikuntapaikan käyttäjältä edellytetään koronapassia. Seura vastaa passin voimassaolon varmistamisesta. Joukkueet päättävät itse onko kunkin harjoituksen alkaessa koronapassin tarkastusvastuussa joukkueenjohtaja, vastuuvalmentaja vai joku muu joukkueen toimihenkilö. Joukkueenjohtaja kuitenkin on vastuussa, että toimintaan osallistuu vain sellaisia yli 16 vuotiaita, joilla on voimassa oleva passi. Passin voi tarkistaa kätevästi esimerkiksi THL lukusovelluksella (linkki). Koronapassin saa hankittua Omakanta-palvelusta.

Vanhempien ei suositella osallistuvan harjoituksiin edes katsojana. Myös katsojana koronapassin tarkastus on edellytys luvalliselle läsnäololle. Haku ja nouto mahdollisuuksien mukaan ulkoa ilman kohtaamisia ja jos tullaan sisälle, käytetään maskia.

Raahen Vesan kaikilla ohjaajilla ja valmentajilla on voimassa olevat koronapassit!

Koronapassin voi saada kolmella eri menetelmällä:

Kun henkilö on saanut koronarokotuksen. Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Jos on saanut kaksi rokotusta, vain jälkimmäisen rokoteannoksen valmistenimi näkyy todistuksessa.

  • Kun on käynyt koronatestissä ja saanut siitä negatiivisen tuloksen. Todistus näkyy Omakannassa uusimman testituloksen perusteella. Testituloksen perusteella saatu todistus on voimassa 72 tuntia.
  • EU:n todistuksen sairastetusta koronavirustaudista saa Omakantaan, kun on sairastanut koronan ja sairastuminen on varmistettu positiivisella PCR-testituloksella. Koronatestejä on kahdenlaisia: PCR-testejä ja pikatestejä (antigeenitesti). Pikatestin tulos ei kelpaa todistamaan sairastettua koronavirustautia. Sairastamisen perusteella saatu todistus on voimassa 6 kuukautta.

Koronatodistuksen lukusovelluksen tietoturvasta lisää tästä linkistä.


Koronatodistuksen lukijasovelluksen käyttöohjeet tässä.

Raahessa 13.12.2021