RaVe 100 v.

“Minun Raahen Vesani! - 100 muistoa vuosien varrelta”

Raahen Vesa täyttää tänä vuonna 100-vuotta. Seura on perustettu 23.2.1921. Juhlavuoden kunniaksi haluamme sinun muistelevan meidän kanssa Raahen Vesan historiaa teemalla "Minun Raahen Vesani - 100 muistoa vuosien varrelta". Muistosi voi liittyä esimerkiksi johonkin kisatapahtumaan, harjoitukseen tai vaikka johonkin Raahen Vesan toiminnassa mukana olleeseen henkilöön. Julkaisemme muistosi Raahen Vesan sosiaalisessa mediassa sitä mukaan, kun niitä saamme.  Erityisesti haluaisimme myös muidenkin lajien muistoja, koska seuralla on vahva historia monilajiseurana. 

Jos jaat kuvia myös omassa sosiaalisessa mediassa niin voit käyttää "hästätägillä"  #raahenvesa100

Lähetä muistosi mielellään kuvan kera sähköpostilla osoitteeseen raahenvesa1921(at)gmail.com

Laita kuvaan liittyvän tarinan lisäksi tekstiin kuvan ottaja, kuvauspaikka ja ketkä kuvassa. 

Voit myös haastaa lisää henkilöitä muistelemaan Raahen Vesan 100-vuotista historiaa.______________________________________________________________________________________________________________________

T18v 4x400m SM-pronssi ajalla: 4.02,28 (6.-7.7.1991 Forssa)

Joukkueessa juoksivat vasemmalta lukien  Pirjo Aalto (os. Kilpeläinen), Katja Silvola (os. Putaansuu), Mira Moilanen (os. Sarkkila) ja Eija Sakko.


_____________________________________________________________________________________________________________________

Riitta Kallio-Kokko o.s. Hevosmaa lähetti nipun lehtileikkeitä oman Raahen Vesan uransa ajoilta.

Riitta saavutti mm. SM-kisoissa kultaa, hopeaa ja pronssia Raahen Vesan 4x800m viestijuoksujoukkueessa. 

______________________________________________________________________________________________________________________

ONNITTELUT NUOREKKAALLE 100-VUOTIAALLE RAAHEN VESALLE

Ensimmäinen kerta, jolloin muistan havahtuneeni Raahen Vesan toimintaan enemmänkin oli äitienpäivänä 13.5) 1973 Mikkelissä.  Etenkin muistan Virkbergin Ailan ja Kiurun Eijan suoritukset, joista Eija voitti 18 vuotiaiden 4 km:n Suomen mestaruuden. 
Vaikka sitten tulikin hieman taukoa omaan urheilun seuraamiseeni paikkakunnalta poismuuton ja opiskelujen johdosta, niin olen viime vuosikymmenien aikana eri rooleissani yleisurheilun parissa päässyt seuraamaan RaVen toimintaa niin rakkaana kilpailijana, vastuullisena nuorisourheilun toimijana sekä luotettavana kisajärjestäjänä.  Seura ja seuran urheilijat ovat saavuttaneet menestystä kansallisella ja kansainvälisellä huipputasolla.

Raahen Vesan toiminnasta on ulospäin ollut havaittavissa yhdessä tekemisen positiivinen henki. Se on juuri se seuratoiminnan peruspilari, jolla saadaan paljon hyvää aikaiseksi ja kantaa Raahen Vesaa eteenpäin myös tuleville vuosikymmenille.

Parhaimmat onnitteluni 

Yrjö Kelhä
Aluepäällikkö, Pohjois-Suomi

SUOMEN URHEILULIITTO ry
040 588 3894
yrjo.kelha@sul.fi

______________________________________________________________________________________________________________________

Onnittelut satavuotiaalle!

Onnittelut satavuotiaalle Raahen Vesalle! Monenlaista yhteistyötä, kisailua ja visailua on vuosien varrella Vesan kanssa ollut. Onnittelut myös kunniapuheenjohtajalle Salkosalon Jormalle. Jorman kanssa on ollut viime vuosina mukava kuntoilla ja muistella menneitä Kuntokeidas Vesipekassa. Toivottavsti pääsemme taas pian kuntoilemaan, uimaan ja raatailemaan.

Ensimmäiset muistoni ovat Pitkänkarin kentältä, jossa isän pyörän kyydissä pääsin seuraamaan urheilukilpailuja. Ne olivat jännittäviä matkoja pikkupojan mielestä ja sieltä asti taitaa olla kipinä urheiluun, mikä ei ole vieläkään sammunut.

Varhaisiin muistikuviin liittyy hauska tapaus, kun lähettäjän starttipistooli meni epäkuntoon ja kuuluttaja kuulutti, että oisko katsomossa kenties jollakin pikkupojalla nallipyssy. Pyssy löytyi ja kisat jatkuivat.

Joskus oli kova kiirekin lähteä heinäpellolta kisoja seuraamaan. Pattijoen Urheilijoilla oli mainioita viestijoukkueita 60-luvulla ja niinpä piti ajaa autolla Pitkänkarin kentälle suoraan heinäpellolta isän ja Antti-sedän kanssa seuraamaan miten PattU:n viestijoukkueet menestyvät piirinmestaruusviesteissä. Salon Oiva oli ehtinyt kentälle ennen meitä ja päästi makiat naurut kun näki haravat, hangot ja viikatteet meidän auton katolla. Ei niitä ehtinyt kotiin viemään ja siinäpähän olivat valmiina huomista varten. –Hyvin olette kisoihin varustautuneet, tuumasi Oiva. –Viikatemiehiä Pitkässäkarissa.

Pitkäkarissa pääsin itsekin myöhemmin treenaamaan muiden seminaarilaisten kanssa, mutta muuten meno sinne oli kohtuullisen vaikeaa, siitä piti tarkka kenttämestari  Hummastin Manu huolen.

Vesan kisoissa Pitkässäkarissa kävi varsin nimekästä joukkoa. Mieleen tulee aikanaan  kahden muun Olavin, Salsolan ja Vuorisalon kanssa 1500m:n maailmanennätyksen juossut Olavi ”Tankki” Salonen ja Pekka Juutilainen 800 metrillä. Myös kova keihäskaksikko, olympiavoittaja Pauli Nevala ja  maailmanennätysmies Jorma Kinnunen saivat Pitkänkarin yleisön haukkomaan henkeään: -Tuleeko nytkin maailmanennätys?

Pitkästäkarista siirryttiin sitten Koivuluotoon uuden uudelle nykyaikaiselle kumiasfalttikentälle. Se tuli minullekin varsin tutuksi monessa roolissa. 

Kerran olin taas kuuluttajana Vaihoja Palin kanssa ja selostin Vesan kisojen  5000m:n juoksua innoissani. Juoksua johti keväällä Rauhanpirtin juoksun voittanut Eero Saari Ylivieskan Kuulasta. Kerroin hänen saavutuksistaan ja ennen kaikkea voittoistaan Rauhanpirtin juoksussa, Enpä juuri muista juoksijoista mitään maininnut ja niinhän siinä sitten kävi että Saari voitti tuon kisan. Niin olin näkevinäni. Mutta kun sitten tulokset tulivat kuuluttamoon, niin voittaja olikin Eero Schroderus, Sotkamon Jymy. Kovasti saman näköinen mies kuin Eero Saari. En ollut innostuksissani tarkastanut juoksijan rintanumeroa.

Kun näin tulokset, ojensin ne ”Palille” ja sanoin, että luetko nuo, minä lähden makkaran syöntiin!

Jukka Ingerttilä

_____________________________________________________________________________________________________________________

Itselläni ei ole sen kummempaa yleisurheilutaustaa eikä kilpataustaa, muuta kuin kouluajoilta ja lapsuudesta 20 vuoden takaa. Liityin Raahen Vesaan keväällä 2019 34-vuotiaana. Raahen Vesasta tuli ensimmäinen virallinen yu-seura jota olen edustanut. Muutamat 100m kisat tuli juostua ja käytiin ihan kovissakin karkeloissa, jossa samalla viivalla oli ruotsin huippuja ja Suomen kärkeä. Hieno kokemus ja pari kymmenystä parani ennätyskin kyseisessä kisassa. Kannustan kaikkia liittymään yleisurheilun pariin, iästä ja Yu taustasta riippumatta. Hieno seura ja hieno harrastus.

Kuva Oulun tähtikisoista 2019

Teemu Mattola